Borne

De gemeente
De gemeente Borne voert taken uit voor de Wmo (de Wet maatschappelijke ondersteuning), Jeugdhulp en Werk en Inkomen. Met vragen kunt u de gemeente bereiken via hulpvraag@borne.nl of op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur telefonisch via (074) 26 58 500.  Meer informatie over veranderingen in de zorg vindt u op de website van de gemeente Borne.

Websites van algemene voorzieningen in Borne

Een aantal voorbeelden van de vele vrijwilligersorganisaties die in Borne actief. zijn:

  • Voor informatie over activiteiten van De Zonnebloem afdeling Borne
  • Heeft u zin om een stukje te gaan fietsen, maar kunt of wilt u dit niet meer alleen? Fietsmaatjes Borne kan dan een oplossing voor u zijn
  • Het Praathuis van het Rode Kruis waar iedereen elke woensdagochtend terecht kan voor een kopje koffie of thee en een praatje. In het Rode Kruis gebouw vanaf 9.30 uur welkom. Meer informatie? Ga naar de website van het Rode Kruis Twente en lees meer over de vele activiteiten.
  • Het inloophuis voor naasten van kwetsbare mensen, zie website inloophuis naasten
  • De rolstoelwandelgroep Borne trekt er wekelijks op uit met vele vrijwilligers die een wandelmiddag verzorgen voor mensen in de rolstoel in en rondom Borne. Zie ook de facebookpagina met ervaringen van deelnemers.

Twentse samenwerking

Borne en andere Twentse gemeenten werken samen wanneer het om zorg en jeugdhulp gaat. Meer informatie op de site van OZJT/Samen14.