Week van de Dementie, 17 – 25 september 2018

Eén op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Dementie is een ziekte van de hersenen, waarbij de zieke steeds meer moeite krijgt om zelfstandig te functioneren en steeds meer afhankelijk wordt van anderen. Met elkaar kunnen we veel doen om mensen met dementie te ondersteunen in een zelfstandig en waardig leven

Carintreggeland, TriviumMeulenbeltZorg, Wijkracht en Steunpunt Mantelzorg Borne hebben de krachten gebundeld en organiseren activiteiten in Borne en Hengelo, tijdens de Week van de Dementie. De activiteiten die in Borne gepland zijn, vindt u hieronder.

Start van de week met Theater Ervarea: 17 september

Op maandagavond 17 september geeft wethouder M. Velten een officiële aftrap. Vervolgens maken we kennis met de dementie van Jet en Harrie. Theater Ervarea neemt ons mee en laat ons ervaren hoe we bruggen kunnen bouwen tussen de wereld met – en zonder dementie. Ondanks het ziekteproces van dementie, waarin we verwijderd raken van elkaar.
Deze avond biedt de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer te ervaren en te leren waardoor contacten prettiger kunnen verlopen. Deze avond is er voor iedere belangstellende: Mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers. En een speciale uitnodiging aan medewerkers in winkels, het verenigingsleven, buren en vrienden van mensen met dementie en dienstverleners.

Kaarten zijn gratis af te halen bij het Kulturhus in Borne.
Ook kan u telefonisch kaarten reserveren:  074 – 265 7200

Informatie bij ‘De Baliebus’: 19 september 
In de Week van Dementie komen we met ‘de Baliebus’ naar de inwoners van Borne en Hengelo toe. Een bus gevuld met voorlichtingsmateriaal, de test ‘Hoe dementievriendelijk ben ik?’ en meer. Er zijn mensen aanwezig aan wie u al uw vragen over dementie kunt stellen.

Op woensdag 19 september staat de bus tijdens de warenmarkt in het centrum van Borne.

Memorywalk: 20 september
Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is op donderdagmiddag de ‘Memorywalk centrum Borne’. Deze start vanaf het Kulturhus Borne.